**Ayat Seribu Dinar**

**Ayat Seribu Dinar**
Mafhumnya:

Barangsiapa yang bertakwa kepada Allah, nescaya Allah akan lepaskan ia dari masalah hidup Dan diberikannya rezeki dari sumber yang tidak diduga. Dan barangsiapa yang bertawakkal kepada Allah, nescaya Allah akan mencukupkan keperluannya. Sesungguhnya Allah melaksanakan urusan ( yang dikehendaki ) Nya. Sesungguhnya Allah telah mengadakan ketentuan bagi tiap-tiap sesuatu.

Monday, December 7, 2009

Saat dan Ketika INI

Saat dan ketika ini
Saya sangat malas untuk membuat apa-apa kerja
Hanya menenangkan jiwa dengan membaca majalah wanita
Website kolej tak siap2
Wat blog biasa bolehla..nak wat advance2 tu adoi malasnya nak explore

Saat dan ketika ini
terpaksa berdiet untuk menjadi pengapit majlis perkahwinan kawan
tolongla turunkan berat saya at least 5 kg
dengan ketinggian yang tak seberapa ini
berat 50++ pun da gemuk uwaaaaa
tolong kuatkan semangat saya untuk teruskan amalan sihat ini
tolong jangan pengaruhi saya untuk makan apa-apa sahaja

Saat dan ketika ini
bila mahu start wat tesis ni?
main-main je memanjang
masa kalau dihabiskan dengan membaca majalah atau fakta-fakta semasa
terasa amat segar sekali badan ini
tetapi bila hendak memulakan sesuatu kerja yang wajib dibuat
kemalasan melanda
sejam buat kerja terasa seperti sehari
tetapi kalau buat benda yang kita suka sehari pun tak cukup

Saat dan ketika ini
tolong istiqamah kalau buat sesuatu
fikirkan hari muka
tepiskan hati batu
sedarkan diri selalu


!@#$%^&*()_)+=






mak ai nape tetibe start awal plak registration..tak abis enjoy lagi..plik betul r..website plak tak leh bukak huh!






2 comments:

DRosmieyatie said...

oh sy juga merasakan begitu..huhu...

hAYAtie said...

huhu lumrah manusia (^!^)
Suka wat benda yang tak wajib tetapi yang wajib dibuat dengan kata terpaksa