**Ayat Seribu Dinar**

**Ayat Seribu Dinar**
Mafhumnya:

Barangsiapa yang bertakwa kepada Allah, nescaya Allah akan lepaskan ia dari masalah hidup Dan diberikannya rezeki dari sumber yang tidak diduga. Dan barangsiapa yang bertawakkal kepada Allah, nescaya Allah akan mencukupkan keperluannya. Sesungguhnya Allah melaksanakan urusan ( yang dikehendaki ) Nya. Sesungguhnya Allah telah mengadakan ketentuan bagi tiap-tiap sesuatu.

Thursday, July 21, 2011

Entry di musim cuti pertengahan semester

Salam,

Agak ketinggalan zaman dah blog ku ini disebabkan kemalasan yang melanda untuk mengupdate. Banyak perkara yang berlaku setahun dua ni tapi cerita ni terkubur begitu sahaja kerana tiada catatan diari di buat. Pabila usia kita meningkat, hari-hari yang berlalu dilalui begitu sahaja dan kadang-kadang kita lupa dengan aktiviti-aktiviti harian. Oleh sebab inila pentingnya diari dalam kehidupan harian supaya kisah-kisah pahit manis sepanjang kita hidup ni tak berkubur begitu sahaja.
Semester ni (Mei-october 2011) aku diamanahkan untuk mengajar 3 subjek iaitu intensive mathematics MAT037 (pra perdagangan 33 orang), Business Mathematics MAT112 (Office management 36 orang) dan Fundamental of Geometry MAT123 (30 orang) menjadikan 99 orang keseluruhannya. Sepanjang 2 semester di sini (total student =169+99=268) Angka ini dicatatkan sebagai rekod di haru tua. Tanggungjawab dipikul dengan penuh rasa komitmen. Bersyukurku ke hadrat ilahi kerana memberiku peluang ini. Aktiviti yang pernah diikuti sepanjang berada di sini (Hot Spring Sg Kelah April 2011, Teluk Batik13.5.11, Nur Lembah Lenggong, 2-3.7 2011, ronggeng2 P.Pinang 16-17.7.2011, Lankawi 22-24.7). Ketinggalan zamannye aku..nak upload gambar dalamni pun da xtaw cane huhu


No comments: