**Ayat Seribu Dinar**

**Ayat Seribu Dinar**
Mafhumnya:

Barangsiapa yang bertakwa kepada Allah, nescaya Allah akan lepaskan ia dari masalah hidup Dan diberikannya rezeki dari sumber yang tidak diduga. Dan barangsiapa yang bertawakkal kepada Allah, nescaya Allah akan mencukupkan keperluannya. Sesungguhnya Allah melaksanakan urusan ( yang dikehendaki ) Nya. Sesungguhnya Allah telah mengadakan ketentuan bagi tiap-tiap sesuatu.

Thursday, November 19, 2009

barang2 saye


ini dapur gas yang tidak di gunakan di sebabkan tiada tong gas


ini adalah proses menggoreng bihun..mula2 kita tumiskan bawang putih yer ~ini meja study yang dijadikan dapur ketika hendak memasak..lepas tu kemas semula yer


Nily sedang beristirehat sambil meneman saya membuat kerja sekolah. Nily la peneman saya setiap hari waktu senang dan susah (",)


aktiviti petang mengintai anak nyet ikut tingkap...waktu anak2 nyet beristirehat adalah jam 5 ptg-7ptg. Waktu ini semua pintu dan tingkap perlu di tutup bagi mengelakkan kes kecurian makanan berlaku!


Haa ini adalah periuk serba guna yang boleh memasak nasi, menggoreng nuget, ubi kentang, nasi goreng, bihun, masak agar2..ini la barangnya.. dek kerana malas untuk membeli tong gas "dapur gas je ada" maka segala aktiviti memasak dilakukan di dalam periuk nasi ini.


2 comments:

isabelle said...

atie tinggal kat asrama kerr??teringat zaman-zaman dok asrama...huhuh

hAYAtie said...

ni umah felo bello..i'm felo here